Helstekt kyckling med mango chutneysås

Gokväll alla fina läsare!

Jag hoppas ni haft en fin helg och njutit av ledighet och vackert väder. Och grattis i efterskott till alla mammor på Mors dag igår.

Vi har haft en fantastisk helg här på ön och jag har blivit bortskämd av familjen med presenter, blommor, god mat och tårta. (tårtan kan ni se på mitt instagramkonto @kryddburken)Idag är det också min och Nickes 13:e bröllopsdag så firandet fortsätter. Vi har planerat in en weekend bara vi två om 14 dagar och det ska bli jättemysigt. Tiden verkligen rusar fram och åren går så fort. Kan inte förstå att det redan gått tretton år sen vi idag vid den här tiden hade trädgården full med folk av nära och kära. Temat på vårt bröllop var ”Rock n Roll”. Vi hade ett stort partytält med cafébord uppställda och fri bordsplacering. 50-60-klädsel var klädkoden. Det grillades burgare, bjöds på nachos och dipp, dans på altanen och USA-flagga-tårta med brownies till dessert. Senare blev vi hemligt ivägskickade i taxi framåt midnatt till en romantiskt svit på Briggen Tre Liljor.

Vi kom hem dagen efter till nystädat hus och allt var städat och tipp topp efter bröllopsfesten. Känns som det vore igår…

Idag ska bjuda er på en väldigt god vardagsrätt med helstekt kyckling, eller köp färdiggrillad om tiden är knapp. Såsen är nästan en rätt i sig. Bara att vispa ihop och koka upp, men så otroligt god. Prova gärna denna sås om ni nån gång saknar inspiration till vad ni ska servera till kyckling och ris.

Trevlig kväll på er! PUSS

3 – 4 port

Det här behöver du :

1 helstekt kyckling (alternativt köpt/färdiggrillad)

Mango chutneysås :

2 dl grädde

3 msk philadelphiaost

1 dl vatten

1 dl mango chutney (mild)

2 msk kycklingfond

1 msk vitvinsvinäger

1 msk tomatpuré

2 tsk D’Elidas chilisås

Salt och Peppar

GÖR SÅHÄR :

Blanda samtliga ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer chilisås för mer hetta.

Smaklig måltid!