ANNONS

Kycklinggratäng med tomat och mozzarella

/

Dagens middagstips är en otroligt smakrik och fyllig kycklinggratäng med härliga smaker av tomat och mozzarella. Lite hetta av sambal oelek, allt i en form med en mustig buljong.

Lika gott att servera med ett rustikt bröd som till pasta eller ris. Dofterna i köket får man på köpet. En middag som garanterat kommer göra succé. Hoppas ni provar. Ha en fortsatt trevlig eftermiddag/kväll. PUSS

4 port

Det här behöver :

4 kycklingfiléer

Smör att steka i

Salt och peppar samt örtkrydda

1 burk hela skalade tomater

2 dl vatten

2 msk kycklingfond

1 msk sambal oelek

2 mozzarella

GÖR SÅHÄR :

Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Bryn i het stekpanna med smör. Krydda. De ska inte genomstekas eftersom de ska tillagas färdigt i ugnen så bara en fin yta behövs.

Använd en ugnsfast form och slå i en burk hela, skalade tomater. Dela dom så det blir lite mindre bitar. Slå i 2 dl vatten i tomatburken och vispa runt så du får med de sista smakerna. Rör ner 2 matskedar kycklingfond och en matsked sambal oelek. Rör ut i formen med tomaterna. Dra några varv med pepparkvarnen över. Lägg på kycklingbitarna och toppa med skivor sv mozzarella. Gratinera i ca 35 minuter på 200 grader. Servera med pasta.

Slå en burk hela tomater i en ugnsfast form. Tillsätt vatten, fond, sambal oelek och dra några varv med pepparkvarnen.

Lägg på kycklingbitarna.

Toppa med skivor av mozzarellaost.

Färdiggratinerad med mozzarellaosten som blivit härligt krispig.

Smaklig måltid!

1
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00