Kycklinggratäng med tomat och mozzarella

Dagens middagstips är en otroligt smakrik och fyllig kycklinggratäng med härliga smaker av tomat och mozzarella. Lite hetta av sambal oelek, allt i en form med en mustig buljong.

Lika gott att servera med ett rustikt bröd som till pasta eller ris. Dofterna i köket får man på köpet. En middag som garanterat kommer göra succé. Hoppas ni provar. Ha en fortsatt trevlig eftermiddag/kväll. PUSS

4 port

Det här behöver :

4 kycklingfiléer

Smör att steka i

Salt och peppar samt örtkrydda

1 burk hela skalade tomater

2 dl vatten

2 msk kycklingfond

1 msk sambal oelek

2 mozzarella

GÖR SÅHÄR :

Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Bryn i het stekpanna med smör. Krydda. De ska inte genomstekas eftersom de ska tillagas färdigt i ugnen så bara en fin yta behövs.

Använd en ugnsfast form och slå i en burk hela, skalade tomater. Dela dom så det blir lite mindre bitar. Slå i 2 dl vatten i tomatburken och vispa runt så du får med de sista smakerna. Rör ner 2 matskedar kycklingfond och en matsked sambal oelek. Rör ut i formen med tomaterna. Dra några varv med pepparkvarnen över. Lägg på kycklingbitarna och toppa med skivor sv mozzarella. Gratinera i ca 35 minuter på 200 grader. Servera med pasta.

Slå en burk hela tomater i en ugnsfast form. Tillsätt vatten, fond, sambal oelek och dra några varv med pepparkvarnen.

Lägg på kycklingbitarna.

Toppa med skivor av mozzarellaost.

Färdiggratinerad med mozzarellaosten som blivit härligt krispig.

Smaklig måltid!

  1. Eva skriver:

    Vad använder du för örtkrydda? Vet aldrig vad man ska ta när det står så?
    Menar du örtsalt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..