ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pommeskrydda med dill

/

Hej på er! Ny matvecka och ny inspiration att fylla på inför vardagsmiddagarna. Jag har ett par fina recept på lut som ni såklart ska få ta del av.

Jag börjar dock med detta tips om kryddblandning då jag fick många mail och frågor om lördagens kvällsmiddag här hemma efter mitt inlägg på Instagram @kryddburken

Inget mer flådigt är ”pomfritt och korv” som det hette i norr när jag var liten.

Här nere i söder så säger man pommes strips. Men i Norrland säger man pomfritt så det håller jag fast vid!😉

En favoriträtt hos barnen och då Max nu är sjuk så blev han himla glad över denna rätt i lördagskväll. Pannkakor går också hem men detta är en riktigt fullträff när man är förkyld och hängig.

Ibland kan det också vara vansinnigt gott med en vispad pulverbearnaise istället för Lohmanders. Men det var kryddan till pomfritten jag fick en del frågor och mail om. Jag har lagt upp det tidigare men vi kör en repris för er nya som hittat hit till Kryddbukren.

Pommeskrydda med dill fanns förr att få tag på men går inte att köpa längre utan att den är fullproppad med glutamat. Den är så vansinnigt god så jag gör ofta en egen laddning när der behövs. Inga konstigheter. Bara flingsalt, vitlökspulver och torkad dill.

Använd den på pommes och potatismos. Perfekt till en sån här pomfritt och korv-tallrik eller en tunnbrödsrulle med mos.😉

Du behöver inte mäta och väga, gör bad tror blivit lagom sats. Du behöver bara hålla kolla på mängden i delar.

Det här behöver du :

1 del flingsalt el vanligt salt

1 del vitlökspulver

2 delar torkad dill

GÖR SÅHÄR :

Blanda de torra kryddorna och häll upp i en burk. Förvara mörkt och torrt.

På återseende imorgon med nytt vardagsrecept.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00