ANNONS
Integritet på Tailsweep

Snåla-veckan-gryta

/

Visst är det himla skönt att kunna ta vara på sånt man har hemma när man behöver snåla lite?! Att inte behöva handla utan ta vad som finns.

Alla har vi stunder då man får vända och vrida på slantarna eller behöver spara till något. Har man inte det så kan man faktiskt tillaga denna maträtt ändå!😉 Det är snällt mot miljön, billigt och en korvgryta med allt i ett och därmed minimalt med disk. Den brukar dessutom uppskattas väldigt mycket av både stor som liten.

Vill du servera denna rätt som en soppa, ökar du bara på mängden vätska och buljong. Hur gott som helst med ett surdegsbröd till att doppa i spadet.

4 port

Det här behöver du :

1/2 falukorvsring, 400 gram

1/2 purjolök

5 potatisar

2 morötter

3 köttbuljongtärningar

1/2 liter vatten

Salt & peppar

ev. klippt persilja

GÖR SÅHÄR : Skär korven i bitar. Fräs på i het panna med smör. Skala potatis och morötter under tiden och skär purjolöken i skivor. När korven fått fin färg, slå på vatten och tillsätt buljongtärningar. (Eller fond om man vill)Tillsätt potatis, morötter och lök.

Låt allt koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt sjuda ca 30 minuter till rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.

Färdig att servera!

Till en sån här korvgryta i buljong kan du använda nästan allt du gillar. Rotfrukter och lök och vilken korv som helst och naturligtvis övriga grönsaker. Byt ut korven mot svamp och grönsaksbuljong om du vill ha den vegetarisk. Gillar du inte rotfrukter så fyll på med vanligt ris, eller pasta… Gör precis som du tycker, bara du tar vad du har och håller nere kostnaden så får du en himla god gryta allt i ett.

Smaklig måltid!

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00