Viltskavsgryta med pasta i ädelostsås

En vardagsfavorit som är mycket omtyckt här hemma är denna viltskavspanna som jag gör med pasta, allt i ett. Den går snabbt att laga och blir otroligt god med smak av timjan och vitlök och krämig ädelost.

4 port

Det här behöver du :

240 gram renskav eller viltskav

3 schalottenlök

1 finriven vitlök solo

2 msk torkad timjan

3 dl grädde

1 mugg pastavatten

230 gram kvibille ädelost

1 påse, 100 gram färsk babyspenat

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan al dente och ställ åt sidan så länge. Spara en mugg av pastavattnet till såsen.

Bryn skaven, gärna fryst så du kan ”riva” av den i mindre bitar med gaffel under tiden den tillagas. Tillsätt finhackad lök och vitlök, samt timjan. Sänk värmen till medel och slå på grädde och pastavatten. Låt puttra ihop 10 minuter. Smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Vänd ner färsk spenat och pasta precis före servering.

Smaklig måltid!

  1. Carina skriver:

    Mums! Älskar den där pastasorten och kvibilles ostar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..