Kycklinggryta i krämig sås
Hallå! Hoppas ni alla haft en riktigt härlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol!
Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg. Den är verkligen smakrik och omtyckt av både stora som små.
4 – 6 port
Det här behöver du :
800 gram kycklingfilé
4 salladslök
2 finhackade vitlök solo
1 röd, skuren snacks paprika
120 gram färska, skivade champinjoner
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
2 msk kycklingfond
2 msk grönsaksfond
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfiléerna tre gånger på längden. Bryn i stekpanna med smör så de får fin färg. Tillsätt salladslök, vitlök, paprika, champinjoner samt tomatpuré och vänd runt. Slå på grädde och tillsätt philadelphiaost och fond. Låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda ca 10 minuter. Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad.
Smaklig måltid!