Asiatisk biffsallad med glasnudlar och smörfrästa champinjoner

Något som är otroligt gott, fräscht och smakrikt är en asiatisk biffsallad. du behöver ett gott grillat eller stekt kött samt valfri sallad och som här, nudlar. Här kan du såklart variera dig i oändlighet med både kött, fisk, kyckling eller något vegetariskt alternativ.

Grillad ryggbiff som är uppskuren i tunna skivor, halstrad lax eller kycklingklubbor, lårben eller file. Allt blir gott.

Dressingen är avgörande för att få den där asiatiska smaken på det hela.

Du kan även toppa salladen med jordnötter, sesamfrön eller pinjenötter om så önskas.

Köttet;

400 gram ryggbiff i skivor

Salt & peppar

Smör

GÖR SÅHÄR :

Ta fram köttet i god tid före stekning. Salta och peppra runtom och hetta upp en stekpanna. Stek i rejält med smör ca 1,5 minut per sida och ös med smöret. Låt köttet vila ca 30 minuter före du skär upp det i tunna skivor till salladen.

Dressing;

3 lime

3 msk farinsocker (går bra med vanligt strösocker också)

2 msk japansk soya

2 msk fisksås

1 msk ostronsås

2 rivna vitlök solo

1 röd habanero (stark)

1 grön spansk peppar (mild)

2 salladslök

GÖR SÅHÄR :

Rör ihop pressad lime med socker, soya, fisksås, ostronsås. Riv vitlöken, finhackad chili och salladslök och vänd ner.

Salladen;

150 gram färska champinjoner

4 port glasnudlar

1 påse (65 gram) färsk babyspenat

4 salladslök

1/2 gurka

1/2 kruka färsk koriander

GÖR SÅHÄR :

Putsa champinjonerna och skiva upp dom. Stek dom i samma panna som köttet och tillsätt en klick extra smör och vänd runt. Ställ åt sidan så länge.

Koka upp vatten till nudlarna i en kastrull. Koka enligt förpackningen. Slå av vattnet och skölj dom direkt i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Klipp ner dom till ca 6 – 8 centimeter och blanda med babyspenat. Fördelen med att klippa nudlarna lite kortare är för att då slipper du få en stor slev med bara nudlar som hänger ihop. På det här viset så blandar dom sig mer jämnt i salladen.

Skala och kärna ur gurkan och skär ner i mindre bitar, liksom salladslöken. Blanda allt med färsk koriander.

Slå på dressingen och toppa med det strimlade biffköttet och smörstekta champinjonerna.

  1. Anna skriver:

    Hej Linda!
    Idag gjorde jag din kebab, dina pitabröd och din goda kebabsås!

    Allt får smakmässigt full pott, pitabröden blev fluffiga och härliga!

    Det enda jag inte lyckades med vad kebaben 🙁 Den blev för porös för osthyveln, trots att jag testade två olika (som brukar ge TJOCKA ostskivor!!) så den fick jag skära istället, men det funkade ok det också 👍🏼👌🏼

  2. Tips på vegetariskt alternativ istället för kött?

  3. Eva skriver:

    Måste bara dubbelkolla…vad kan man använda för kött, om inte biff? Funkar tex fläskfilé…eller är det bättre med kycklingfilé???

    1. Fläskfilé går alldeles utmärkt!
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..