Blåbärspaj, bara att röra ihop i en kastrull och sen skjuts in i ugnen!

Helgen som gick bjöd ju på strålande sol och riktig vårvärme. Idag har vi haft snöstorm här på Öland så kontrasterna är verkligen typiskt aprilväder. Vi kunde då iallafall sitta ute i solen och grilla korv och äta blåbärspaj. Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Det går knappast att misslyckas med.

Vaniljsåsen gör jag på en 5:a vispad grädde som jag rör ner en burk kondenserad mjölk i, samt lite vaniljsocker. Galet gott!😋

Det här behöver du :

100 gram smält smör

3 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

250 gram frysta blåbär

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i en rymlig kastrull på låg värme. Ta bort från plattan. Rör ner resten av ingredienserna utom blåbären. Smörj och bröa (här använde jag kokos) en rund ugnsform och fördela smeten där i. Toppa med blåbär. Det går lika bra med frysta som med färska. Grädda i ca 45 min i 175 grader tills kakan är gyllenbrun. 

Servera med vaniljsås eller en kula glass.