Kiwimarmelad med kanel och citron

Jag har ett riktigt gammalt recept i mina gömmor som jag inte visat för er. För herrans massa år sen kokade jag denna kiwimarmelad, rent improvisatoriskt och den blev sådär galet god så den tog verkligen slut i ett nafs. Receptet är busenkelt. Bara kiwi, syltsocker, en liten skvätt vatten. Koka i 5 minuter och smaksätt sen med kanel och citron efter tycke och smak. Lika god på nybakade tekakor, rostad bröd, scones eller som tillbehör till en brie eller grönmögelost.

Det här behöver du :

1 kg kiwi

Knappt 0,5 kg syltsocker

2 dl vatten

1 tsk malen kanel

2 tsk pressad citron

GÖR SÅHÄR :

Skala och skär kiwin i bitar. Lägg ner i en kastrull och slå på lite vatten så det täcker botten och lite till. Ca 2 deciliter. Tillsätt syltsocker. Koka upp. Sänk värmen till medel och rör i 5 minuter under tiden det kokar sakta. Skumma av. Krydda med kanel och citron. Rör om. Smaka av. Häll upp i rena glasburkar och låt svalna i rumstemperatur.

Förvara därefter i kylskåp.

Hållbarhet: 1,5 – 2 veckor

Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel.

*TIPS

Om du använder kiwi som är gula eller har lite blek färg, droppa i några droppar grön hushållsfärg på slutet så blir marmeladen genast lite gladare!😉

  1. of course like your web-site however you need to check the spelling on quite a few of your posts.
    Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to inform the reality then again I will surely come back again.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..