ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kiwimarmelad med kanel och citron

/

Jag har ett riktigt gammalt recept i mina gömmor som jag inte visat för er. För herrans massa år sen kokade jag denna kiwimarmelad, rent improvisatoriskt och den blev sådär galet god så den tog verkligen slut i ett nafs. Receptet är busenkelt. Bara kiwi, syltsocker, en liten skvätt vatten. Koka i 5 minuter och smaksätt sen med kanel och citron efter tycke och smak. Lika god på nybakade tekakor, rostad bröd, scones eller som tillbehör till en brie eller grönmögelost.

Det här behöver du :

1 kg kiwi

Knappt 0,5 kg syltsocker

2 dl vatten

1 tsk malen kanel

2 tsk pressad citron

GÖR SÅHÄR :

Skala och skär kiwin i bitar. Lägg ner i en kastrull och slå på lite vatten så det täcker botten och lite till. Ca 2 deciliter. Tillsätt syltsocker. Koka upp. Sänk värmen till medel och rör i 5 minuter under tiden det kokar sakta. Skumma av. Krydda med kanel och citron. Rör om. Smaka av. Häll upp i rena glasburkar och låt svalna i rumstemperatur.

Förvara därefter i kylskåp.

Hållbarhet: 1,5 – 2 veckor

Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel.

*TIPS

Om du använder kiwi som är gula eller har lite blek färg, droppa i några droppar grön hushållsfärg på slutet så blir marmeladen genast lite gladare!😉

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00