ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fläskfilé med nudlar i stark sås

/

Chinamat! Hur många gånger längtar man inte efter det ibland? Speciellt lunchbufféer med olika grytor, biff med bambuskott, kyckling i röd curry, fläskfiléspett, jordnötssås, friterade räkor, sötsur sås mm mm.

Mina personliga favoriter är grytorna, speciellt kyckling i stark sås eller biff med bambuskott och purjolök. Jag tar sällan nudlar på en buffé utan ris och toppar med sötsur sås och rejält med sambal oelek för att få hettan och den där lilla extra smaken. Jag använder sällan sambal oelek hemma som ”bordskrydda”, där står D’Elidas-såsen först på tur istället.

Vilka är era favoriter på asiatiska lunchbufféer? Några restauranger ni verkligen kan rekommendera?

Här har jag frysrensat lite i vanlig ordning och använt en fläskfilé som jag skurit upp i tunna skivor. Den fräste jag på i het stekpanna. Till det en burk champinjoner, en burk bambuskott, en burk skivade vattenkastanjer, (dom tre är mina måsten)

En röd paprika, purjolök, vitlök och en bukett broccoli samt nudlar.

Såsen gjorde jag på köttbuljong, soya, D’Elidas chilisås, vatten, salt och peppar.

4 port

Det här behöver du :

1 fläskfilé

1 liten purjolök

1 röd snackpaprika

1 burk skivade, små champinjoner samt spadet

1 burk bambuskott

1 burk vattenkastanjer

3 köttbuljongtärningar

8 dl vatten

2 msk japansk soya

2-3 msk D’Elidas chilisås (smaka av)

1 broccolibukett

Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :

Skär fläskfilén i tunna skivor/bitar. Bryn i het stekpanna med smör. Tillsätt resterande ingredienser utom broccolin och låt sjuda på medelvärme ca 10 minuter. Dela broccolibuketten i mindre bitar och tillsätt. Låt sjuda med någon minut. Smaka av med salt och peppar.

När man bara är såååå sugen på chinamat med hetta. Smaklig spis!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00