Smörgåstårta, italiensk chark

Mars månad och då fyller min stora älskling år. Samtidigt som han firas här hemma så blir det alltid firande på jobbet de gånger han fyller år på en vardag och då får han ofta med sig det han önskar för att bjuda kollegorna på.

Ibland smörgåstårta, ibland gräddtårta med blåbär som är det bästa han vet.

Den här gången gjorde jag en stor bricka (12 bitars) med tre lager fyllning och garnerad med parmaskinka, melon, jordgubbar, salami, fetaost mm.

Här kommer receptet;

Det här behöver du :
48 skivor formfranska

(3 lager fyllning, 4 lager bröd.

3*4=12 brödskivor per lager.)

Jag har använt kantskuren formfranska och lagt 12 skivor per lager. 

1 sats grundröra :
3 dl grädde (lätt vispad)
2 dl cremé fraiche
Salt & peppar

Fyllning 1 :
250 gram rökt skinka (hackad)
1 burk konserverade mandariner

Fyllning 2 :
2 dl majonäs

1,5 dl finhackad inlagd pickles

Fyllning 3 :
150 gram mjukost/bacon
3 kokta, hackade ägg

Täcklager :
Grundröran runtom hela tårtan.

GÖR SÅHÄR :
Kantskär brödet. Vispa grädden till grundröran och blanda ihop med cremé fraiche, salt & peppar. Bred ett tunt lager smör på alla skivor utom dom 12 sista till översta lagret.

Fyll tårtan, lager för lager.

Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran.

Garnering :

Ostskivor
300 gram parmaskinka

120 gram pepparsalami

120 gram rökt skinka

Melonkulor (galiamalon)

Jordgubbar

Små körsbärstomater

Röda vindruvor

Fetaost

  1. Åååh, så gott det ser ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..