ANNONS

Gulaschgryta

/

Jag rensade lite i frysen idag och tänkte koka ihop en snabb gulasch medan jag ändå stod och gjorde smörgåstårta. (Mannen fyller år imorgon) Hade för mig att jag hade en bit högrev kvar men det hade jag inte men däremot ett paket lövbiff i skivor. Använd vilket kött du vill, det fungerar med det mesta, även fläskkött.

Jag tärnade ner köttet och fräste ihop med lök och massor av tomatpuré. I en smakrik gulasch ska det vara rejält med tomatpuré och malen paprika. Jag köper ungersk, söt paprika på lösvikt från kryddlandet.se – den är riktigt god och smakar så mycket mer än den ”vanliga” på burk från affären.

En annan liten hemlighet jag har i min gryta är spadet från antingen ättiksgurka eller pickles. Det ger en perfekt syra till de röda smakerna av tomat och paprika. Just idag öppnade jag en burk pickles som jag skulle ha till smörgåstårtan så det fick bli picklesspad. Otroligt gott. Prova att tillsätta en skvätt nästa gång ni lagar grytor och såser till exempel.

Jag föredrar att servera gulaschgrytan med ris men du kan även tärna ner potatis som får koka med i grytan så har du istället allt-i-ett.

4 – 6 port

Det här behöver du :

600 gram nötkött

2 gula lök

5 msk tomatpuré

3 msk ungersk, malen paprika

4 lagerblad

1 tak torkad timjan

1 liter vatten

3 msk oxfond

1 dl ättiksspad (från ättiksgurka, pickles el dyl.)

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Skär köttet i mindre bitar. Bryn tillsammans lök finhackad lök och tomatpuré i en gryta. När köttet fått fin färg och löken mjuknat, sänk värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka upp och bräsera på medelvärme utan lock ca en timme. Smaka av med salt och peppar.

0
12

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00