Pasta med svamp i krämig sås

Här kommer receptet på det jag i lördags bjöd maken på. Vi har som jag tidigare nämnt skapat en ”bjuda-varann-på-middag”-tradition på lördagar. Det är faktiskt himla kul då det blir lite extra tanke bakom en middag och inte bara ”vad-ska-vi-äta-ikväll-okej-varmamackor”😉

Den som blir bjuden får välja mellan fisk, fågel, kött, vegetariskt och sen EN ingrediens som ska vara med i rätten.

Här blev det vegetariskt och CHAMPINJONER.

Jag gjorde en pasta med tanke att den skulle vara smakrik, krämig och champinjoner som en liten proteinkälla. Det blev otroligt gott.

Det här behöver du :

2 port valfri pasta

250 gram champinjoner

3 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

100 gram sugar snaps

200 gram philadelphiaost

1 knippe gräslök

1 msk grönsaksfond

2 dl pastavatten

Salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Hetta upp en stekpanna. Koka upp saltat vatten till pastan. Putsa champinjonerna och skiva dom. Lägg ner i het panna och låt svettas en, två minuter så vätskan släpper. Strö över lite salt. Tillsätt sedan en klick smör och finhackad schalottenlök och finhackad vitlök. Låt fräsa ihop. Vänd ner sugar snaps, philadelphiaost och klippt gräslök. Tillsätt grönsaksfond och 2 dl av pastavattnet och låt allt koka ihop på medelvärme någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner pastan i pannan och servera med vitlöksbröd och sallad.

Pasta cavatappi från märket De Cecco. Skruvad pasta med skåror som passar perfekt till krämiga såser. Jag köper den ofta när jag är på Citygross så leta där om ni inte hittar i er lokala mataffär.

I pannan förutom champinjoner; 3 finhackade schalottenlök, 2 finhackade vitlöksklyftor, 100 gram sugar snaps, 200 gram philadelphiaost och ett knippe finklippt gräslök.

Kryddor; Salt, nymald svartpeppar, en matsked grönsaksfond. Och 2 dl av pastavattnet.

Vänd ner pastan. Smaka av. Bättra på kryddorna om det behövs.

Servera. Här med rostat vitlöksbröd, tomat och jordgubbssallad med crema di balsamico. Smaklig måltid!

LOADING..