Röra-ihop-bananrutor
Glad alla hjärtans dag på er!❤️ Jag är ju tvungen att tipsa om denna superenkla banankakan som du bara rör ihop, allt i en skål utan något vispande. Jag bakar den i en rektangulär ugnsform och skär sedan upp den i rutor, perfekta att frysa in men den håller sig väldigt saftig en vecka i kylskåpet också.
Ett litet tips idag då ni säkert vill bjuda på något gott!😉
Det här behöver du :
4 bananer, helst övermogna
3 dl strösocker
2 ägg
100 gram rumsvarmt smör
1 dl grädde
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
GÖR SÅHÄR :
Mosa bananerna med gaffel i en rymlig skål. Tillsätt socker, ägg och smöret och rör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om ordentligt. Häll smeten i en smord ugnsfast form, 20*30 cm i diameter. Grädda i 175 grader, ca 45 minuter. Känn med en sticka så att kakan inte är för kladdig, låt den då stå inne en stund till. Låg svalna något och skär upp i rutor. Servera med vaniljglass, skivad banan, sirap och lite kanel.