Röra-ihop-bananrutor

Glad alla hjärtans dag på er!❤️ Jag är ju tvungen att tipsa om denna superenkla banankakan som du bara rör ihop, allt i en skål utan något vispande. Jag bakar den i en rektangulär ugnsform och skär sedan upp den i rutor, perfekta att frysa in men den håller sig väldigt saftig en vecka i kylskåpet också.

Ett litet tips idag då ni säkert vill bjuda på något gott!😉

Det här behöver du :

4 bananer, helst övermogna

3 dl strösocker

2 ägg

100 gram rumsvarmt smör

1 dl grädde

5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

GÖR SÅHÄR :

Mosa bananerna med gaffel i en rymlig skål. Tillsätt socker, ägg och smöret och rör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om ordentligt. Häll smeten i en smord ugnsfast form, 20*30 cm i diameter. Grädda i 175 grader, ca 45 minuter. Känn med en sticka så att kakan inte är för kladdig, låt den då stå inne en stund till. Låg svalna något och skär upp i rutor. Servera med vaniljglass, skivad banan, sirap och lite kanel.