12 st
Det här behöver du :
125 gram kallt smör
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl mjölk
12 noblessechoklad
GÖR SÅHÄR :
Skär upp det kalla smöret i kuber och blanda med alla ”torra” ingredienser i en matberedare. Använd kniven och mixa hastigt bara så det blir en smulig deg och smöret blandat sig. Tillsätt sen ägg och mjölk och mixa smeten slät, inte för länge bara. Fyll 12 mazarinformar och ställ på plåt. Lägg på en noblessechoklad på varje. Grädda ca 15 min i 175 grader för att de ska bli kladdiga i mitten. Beror förstås på hur din ugn fingerar men håll lite koll.
Glasyr :
50 gram smör
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokosflingor
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret på medelvärme, det ska inte bubbla. Dra av kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Bred glasyr på varje muffins och toppa med kokosflingor.