Kärleksmums-muffins

Härligt sega och lite kladdiga kärleksmums-muffins är bland det godaste jag vet och väldigt enkla. Jag gör smeten i matberedaren och använder kallt smör istället för smält. Dom blir riktigt goda, som små bakelser och extra ”chokladiga” av noblesse som får smälta på toppen när dom gräddas. Här kan du ta vilken chokladbit som helst, jag tog det vi hade hemma. Äntligen börjar chokladkartongen från i julas att ta slut…😉

12 st

Det här behöver du :

125 gram kallt smör

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1½ dl mjölk

12 noblessechoklad

GÖR SÅHÄR : 

Skär upp det kalla smöret i kuber och blanda med alla ”torra” ingredienser i en matberedare. Använd kniven och mixa hastigt bara så det blir en smulig deg och smöret blandat sig. Tillsätt sen ägg och mjölk och mixa smeten slät, inte för länge bara. Fyll 12 mazarinformar och ställ på plåt. Lägg på en noblessechoklad på varje. Grädda ca 15 min i 175 grader för att de ska bli kladdiga i mitten. Beror förstås på hur din ugn fingerar men håll lite koll.

Glasyr : 

50 gram smör

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

3,5 dl florsocker

Kokosflingor

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret på medelvärme, det ska inte bubbla. Dra av kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Bred glasyr på varje muffins och toppa med kokosflingor.

Trevlig fika!🙂

  1. v skriver:

    Jag brukar lägga på antingen Noblesse eller After Eight direkt efter jag tagit ut mina chokladmuffins från ugnen. Då smälter de fast på varje muffins.

  2. Länge sen jag lämnade någon kommentar nu men vill önska dig en fin alla hjärtans dag 💕
    Kram Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..