Kladdkaka med tosca

Helgens gofika är här! Ja, när jag äntligen efter timmars letande, röjande och rensande i skåp och skafferier hittade bottnen till den runda springformen så var baklusten som bortblåst.😉 Botten hade jag jag förstås lagt på ett smart ställe så jag inte skulle behöva leta efter den som jag alltid gör och nu hade jag visst lagt den bland tallrikarna. Fick i alla fall väldigt rent och prydligt i alla skåp istället. Igår så bakade jag då en kladdkaka med toscatäcke, sådär härligt seg och tung med knäckiga nötter och kolasmak. Jag tycker kladdkaka är allra godast om den får stå i kylen ett dygn och bli riktigt kall. Den här blev otroligt god så prova gärna. Trevlig helg på er!❤️

Det här behöver du :

150 gram smör

2,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3/4 dl kakao

2 ägg

2 dl vetemjöl

Toscasmet :

75 g smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 msk vetemjöl

1 msk grädde

150 gram hackad sötmandel

GÖR SÅHÄR :

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 20 cm i diameter.

Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta av från plattan och rör ner resten av ingredienserna till kladdkaka.

Häll smeten i en smord rund springform med löstagbar kant. Ca 20cm i diam.

Blanda alla ingredienserna till toscan i en kastrull utom mandel. Koka upp och rör ca 2 minuter. Tillsätt hackad mandel och vänd runt.

Häll toscasmeten över kladdkaka. Och grädda i ca 30 – 35 minuter i 175 grader.