ANNONS

Skagenbakelse och nytt år på Kryddburken!

/

God fortsättning på det nya året! 2019 är här med storm och regn för många av oss. En liten vit jul fick vi iallafall njuta av.

Hoppas ni alla hade ett trevlig firande igår. Här hemma blev det mycket sparsamt med enkel mat, TV-soffa och hundmys. Varken bubbel eller raketer och heller inte pizza idag som så många andra.😉

Men otroligt lugnt och skönt och att bara få återhämta sig efter sjuksstugan som rådit.

Allt har sin tid men det är ändå det lilla som gör att man är glad och lycklig oavsett om det är nyårsafton eller vardag. Vi hade inte bjudit hem några gäster i år och Joline firade med sin pojkvän. Barnen börjar ju bli stora och tycker ju såklart nyår är festligt tillsammans med vänner.Det var skillnad när dom var små. Då skulle de köpas smällare och ”getingar” och det var både roligt och spännande att stå ute på gården och tända på och springa fort därifrån.😉 Inga jumbo-raketer direkt utan bara små flugor som snurrade runt och dom var helt saliga när det var dax.

Dom glömmer nog aldrig heller när Nicke skulle spexa till det och la en tänd geting i en hundskål som han satte på huvudet. Den försvann in i tröjan på honom bakom nacken… Men skratten och minnen lever ännu.

Dom orkade oftast inte hålla sig vakna till 12-slaget heller men innan dess hade vi grillat korv i snön och sett på fyrverkeri från de som alltid tjuvstartar.

I år höll vi oss dock inomhus vid 12-slaget då Allan hört smällarna från Köpingsvik under eftermiddagen när han varit ute och han förstår inte riktigt vad det är och blir lite paralyserad och bara stelnar till och vågar inte röra sig.

Bronco blir mest arg och skäller och när Bronco blir arg blir Allan rädd… ja, ni fattar.

Två unghundar i huset kräver viss planering för att de inte ska ”dra igång” varann. Men tack o lov har vi inte mycket raketer kring nyår här där vi bor. Självklart finns det några som skjuter precis vid tolvslaget men vi höjde volymen på TV:n lite och sen var det snart över.

Tummen upp för bästa Persbrandt som skötte övergången klockrent med ”ring-klocka-ring”. Bättre talare kunde det inte vara.

Nu ska ni få receptet på våra Skagen-bakelser.,

I övrigt kommer kära Kryddburken att fortsätta 2019 precis som vanligt med nya recept och bilder såsom det ska vara.

Eller…

 The same procedure as last year

PUSS!!😊

4 stora smörgås-bakelser

Det här behöver du :

12 små runda Pågen hönökakor

4 kokta ägg

1,5 dl mjukost naturell

*Grundröra – se recept nedan

*Skagenröra – se recept nedan

Garnityr;

4 kokta ägg

2 tomater

300 gram kallrökt lax i skivor

Majonäs

Dill

Citronskivor

Grundröra;

2 dl vispad grädde

1,5 dl creme fraiche

1/2 dl majonäs

1 burk stenbitsrom

1/2 pressad citron

1 knippe färsk dill

1 knippe färsk gräslök

Flingsalt

Svartpeppar

Skagenröra;

1/4 av grundröran

2 rejäla nävar räkor

½ finhackad rödlök

1 tsk D’Elidas chilisås

Flingsalt

GÖR SÅHÄR :

Rör ihop rörorna först av allt så det får stå till sig och dra ihop smakerna ordentligt. Smaka av dom ordentligt så du får fram de du gillar bäst i sälta, syra och hetta.

Koka äggen och finhacka.

Bred ett lager med mjukost på varje skiva och fördela de hackade äggen ovanpå. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på skagenröran. Toppa med sista brödskivorna. Täck allihop med grundröran. Dekorera med rökt lax, tomat, citron och majonäs samt en dillvippa.

Den här röran är galet god och fungerar lika bra på en toast, eller till frukost på rostat bröd om det råkar bli något över.😉

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00