ANNONS

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

/

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök.

Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk. Då byter du också ut oxfonden mot grönsaksfond.

Använd det du har hemma och tycker om i kryddväg. Jag älskar timjan och tycker den passar ihop med nötkött och krämiga såser, men här tar du precis vad du gillar bäst. Rosmarin eller dijonsenap till kryddig korv, chilisås till bacon, soltorkade tomater till svamp etc etc.

Pastan vänds ner i såsen och du serverar allting enkelt ur en panna, ”allt-i-ett”😉

4 port

Det här behöver du :

4 port kokt pasta

Smör till stekning

1 knippe salladslök

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk timjan

5 dl grädde

2 msk oxfond

400 gram rostbiff i tunna skivor

1,5 dl pastavatten

Salt och svartpeppar

100 gram riven parmesanost

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan al dente, häll av och ställ åt sidan så länge. Spara ca 2 dl pastavatten i en kopp.

Hacka löken och fräs på i stekpanna med smör. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt timjan. Vänd runt ordentligt. Slå på grädde och fond och sänk värmen. Låt småputtra ca 10 minuter. Skiva upp rostbiffen och lägg ner i såsen. Tillsätt pastavattnet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med nyriven parmesan.

3
12

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00