Lusserullar

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar!

Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana.

Självklart tog hon med en påse till skolan idag och betyget blev högt. Enligt Gustav så äääälskade han dom vi gjorde!😉

Så, här kommer vårt recept som jag definitivt ska göra fler gånger.

Ca 20 st

Det här behöver du :

1/2 pkt, 25 gram röd jäst

5 dl mjölk

2 pkt saffran + 1 sockerbit

150 gram rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

2 msk flytande honung

1 tsk salt

Ca 16 dl vetemjöl

Fyllning;

150 gram smör

1 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

Pensling;

1/2 dl mjölk

1 tsk ljus sirap

GÖR SÅHÄR :
Ställ fram smöret i god tid så det hinner bli rumsvarmt. Stöt saffran i mortel tillsammans med en sockerbit. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Tillsätt saffranet.

Smula ner jästen i en degbunke och slå på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt resten av ingredienserna med inte allt mjöl, spara ca 4 dl till utbakning. Arbeta ihop degen för hand eller i maskin tills den blivit smidig och släpper kanterna. Låt jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.

Blanda ingredienserna till fyllningen.

Ta upp degen på mjölat bakbord och ta ut 20 stycken bollar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocka och bred på fyllningen och rulla ihop. Lägg på plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Låt jäsa på plåt ca 15 – 20 minuter.

Pensla med ljummen mjölk och lite sirap. Strö över pärlsocker och grädda ca 10 minuter i 220 grader.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..