Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong

Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet. (som var marinerat och kryddat med svartpeppar, chili, vitt vin och farinsocker)

När jag ändå hade stått och skalat 3 kilo potatis så skalade jag några till så vi har till middagen ikväll.😉

Grytan fick så och småputtra ca 45 minuter på låg värme, sen smakade jag av med lite oxfond, salt och peppar. Vansinnigt gott och det smakade verkligen som en riktig husmansgryta ska göra.

2 port

Det här behöver du :

1/2 fläskfilé

2 dl steksky

2 morötter

3 salladslök

2 lagerblad

2 dl vatten

2 msk oxfond

Salt och peppar

Maizenamjöl till redning

Finhackad persilja

GÖR SÅHÄR :

Skär fläskfilé i skivor. Bryn i smör i en rymlig gryta med lock. Tillsätt resten av ingredienserna utom redning. Låt koka upp och sjud sedan med lock på låg värme ca 45 minuter. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av och tillsätt finhackad persilja precis före servering.

Dubbelmarinerad fläskfilé som ska ingå i en exotisk planka.

Min lilla gryta som puttrar med köttet som blev över.

Förra veckans beställning på hur ett par exotiska plankor kan se ut. Utöver detta ingick också hemmagjord potatissallad, aioli, hemmagjort smör, baguetter, dessertostar och grillade kycklingben.

LOADING..