ANNONS

Renskav och makaroner, rejäl skogshuggarmat, allt-i-ett!

/

Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Det är ljuvligt vackert ute och nästa helg redan första advent!?

Väldigt skönt att gråa, regniga november börjar ta slut i alla fall. Jag har ett favoritrecept som bara är sååå gott när det börjar bli kallt ute och man behöver något rejält och värmande. Älskad norrlandsmat som aldrig går ur mig. Renskav och makaroner.

Smakar som bäst tillagad utomhus i stormkök eller på muurikkan. Detta åt jag ofta som lite uppe i fjällen med pappa. Kanske inte så mycket mer piffigt än just makaroner och stekt renskav som blandades ihop men åh så gott det var minns jag.

Såsen i det här receptet blir ett extra plus i kanten. Skogshuggarmat som man verkligen blir mätt på.😉

4 port

Det här behöver du :

4 port kokta makaroner (gammeldags)

240 gram renskav

4 st finhackade salladslök

1 finhackad vitlök

1 msk torkad timjan

2 dl creme fraiche

1 dl grädde

2 msk kycklingfond

1/2 pressad citron

1 msk flytande honung

Salt och Peppar

Färsk timjan

GÖR SÅHÄR :

Koka makaronerna al dente och ställ åt sidan. Spara nån deciliter av pastavattnet som du späder såsen med senare.

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskaven. Enklast är att bryns den fryst och med hjälp av två gafflar vända och dra isär köttet tills allt är brynt. Tillsätt finhackad salladslök och vitlök. Smula över en matsked torkad timjan. (jag använde både färsk och torkad här) Slå på creme fraiche och grädde samt kycklingfond. Låt allt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra utan lock cirka 10 minuter. Pressa i en halv citron och tillsätt en matsked flytande honung. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner makaronerna och lite av pastavattnet till önskad mängd och konsistens på såsen. Servera.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00