ANNONS
Integritet på Tailsweep

Macaroni and cheese

/

Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!

Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.

Det händer dock kanske bara en gång per år att jag tillagar den, den är ju inte direkt klassad som dietmat!😉 Men idag gjorde jag den dock och här kommer min version.

TIPS TIPS!!!

Jag kan även tipsa om alternativ om man inte hittar alla dessa rivna ostar, så kan man röra ner en burk cheesedip (hittas på tacohyllan) eller blanda ner en påse OLW ostdip och röra ut med en skvätt grädde, allt i nykokta makaroner. Funkar lika bra, bara hitta din egen favorit.

Förra veckan var jag på Citygross och där hittar alltid jag så många goda ostar bland annat den mörka cheddarosten, färdigriven på påse och dessutom ekologisk, liksom den rivna mozzarellan. Men ta vad ni har och trolla fram er egen bästa macaroni and cheese.

Cheddarkryddab jag använder är den klassiska popcornkryddan, också köpt på Citygross.

4 port

Det här behöver du :

4 port kokta makaroner

2 msk smör

1,5 msk vetemjöl

5 dl mjölk

Salt

Svartpeppar

50 gram riven kvibille cheddarost

50 gram riven cheddarost

50 gram riven mozzarellaost

1 msk cheddarkrydda

Chiliflakes

GÖR SÅHÄR :

Koka makaronerna al dente. Häll av och skölj i kallt vatten. Ställ åt sidan så länge.

Smält smör i en stekpanna, tillsätt vetemjöl och vispa ihop. Slå på mjölken lite i sänder och låt koka upp under vispning. Slå av plattan och rör ner osten tillsammans med salt och svartpeppar.

Låt smälta ner.

Tillsätt makaronerna och vänd runt. Pudra över torkad cheddarkrydda och rör om.

Fyll 4 portionsformar, toppa med extra cheddarost, svartpeppar och chiliflakes. Gratinera i 225 grader ca 10 minuter. Servera!

Här använde jag tre sorters ost. Riven mozzarella, mörk cheddarost och kvibille cheddarost.

Såsen börjar med smält smör och vetemjöl som vispas ut med mjölk till en slät sås.

Sen tillsätter jag osten, salt och peppar och stänger av plattan. Låt allt smälta ner under omrörning.

Vänd ner makaronerna. Tillsätt cheddarkrydda och fyll fyra portionsformar. Toppa med extra mörk cheddar, svartpeppar och chiliflakes. Gratinera i ugnen på 225 grader, ca 10 minuter.

Servera!

Ät och njut!😉

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00