Sticky teriyaki lax

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.😉

2 port

Det här behöver du :

4 bitar laxfilé

Marinad;

1 dl kinesisk soya

2 msk finriven, färsk ingefära

4 finrivna vitlöksklyftor

1 pressad citron

1 msk chiliflakes

2 tsk D’ Elidas chilisås

1 krm salt

2 msk rostade sesamfrön

1/2 dl flytande honung

Topping;

Sesamfrön

Persilja

GÖR SÅHÄR :

Skär laxen i lika stora kuber/bitar.

Rör ihop marinaden och slå över laxen. Låt marinera ca 45 minuter.

Hetta upp en stekpanna och slå i bara marinaden. Koka upp, tillsätt sesamfrön och 1/2 dl flytande honung.

Lägg i laxen och låt allt koka ihop och bli lite klibbigt.

Strö över rostade sesamfrön och persilja. Servera med ris.

Skär laxen i kuber.

Slå över marinaden och låt stå ca 45 minuter.

Koka upp marinaden i het stekpanna. Tillsätt honung och sesamfrön och lägg sedan i laxen.

Servera med nykokt ris.

Smaklig måltid!

  1. Skulle inte du kunna prova att göra något med Anammas formbara färs som alla pratar om?

    Jag har provat att ha i fetaost och soltorkade tomater och sen forma till biffar. Det blev jättegott, men du är ju drottning över kryddningar så jag tänkte om du hade några tips!? Har hört många som har persilja i, men jag har inte vågat prova det ännu. 😀

    Skulle även uppskatta tips på sås att servera till! Jag har kört klyftpotatis och potatisgratäng till de gånger jag gjort biffarna och då blev det svampsås (pulver..skämmes) respektive tzatziki, men dina såser ser alltid så magiska ut så lite inspiration vore fint!

    Mvh Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..