ANNONS

Sticky teriyaki lax

/

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.😉

2 port

Det här behöver du :

4 bitar laxfilé

Marinad;

1 dl kinesisk soya

2 msk finriven, färsk ingefära

4 finrivna vitlöksklyftor

1 pressad citron

1 msk chiliflakes

2 tsk D’ Elidas chilisås

1 krm salt

2 msk rostade sesamfrön

1/2 dl flytande honung

Topping;

Sesamfrön

Persilja

GÖR SÅHÄR :

Skär laxen i lika stora kuber/bitar.

Rör ihop marinaden och slå över laxen. Låt marinera ca 45 minuter.

Hetta upp en stekpanna och slå i bara marinaden. Koka upp, tillsätt sesamfrön och 1/2 dl flytande honung.

Lägg i laxen och låt allt koka ihop och bli lite klibbigt.

Strö över rostade sesamfrön och persilja. Servera med ris.

Skär laxen i kuber.

Slå över marinaden och låt stå ca 45 minuter.

Koka upp marinaden i het stekpanna. Tillsätt honung och sesamfrön och lägg sedan i laxen.

Servera med nykokt ris.

Smaklig måltid!

3
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00