Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Jag gör t.ex. hellre köttbullar i ugnen och denna paninigrill används flitigt både till att steka ägg, bacon, grillkorv etc. utan stekos!😉

Dessutom är den smidig då man lagar lunch för en eller två personer. Eller om man inte har nån spis. Paninigrillen är helt platt utan räfflor och det går att lägga i både tunt bacon eller en stor köttbit då locket anpassar sig på höjden på alla sidor utan att det pressas sönder som när man har för mycket fyllning på en toast och allt flyter ut i framkant. 😉Det är fördelen med paninigrillen men det går naturligtvis lika bra i ett toastjärn eller våffeljärn. Denna har jag haft i flera år och den står nästan alltid framme på köksbänken, en klar investering och kanske julklappstips till någon du känner som kan behöva en.Nu till receptet.

Jag rörde ihop en raggmunkssmet och bredde ut på bakplåtspapper som jag lagt skivor av bacon på. Vek ihop och la allt i paninigrillen. Ca tio minuter så har man baconlindade raggmunkar för två personer. Eller för en person om man är väldigt hungrig. Hur smidigt som helst, se steg-för-steg-bilderna nedan.

2 port

Det här behöver du :

1pkt, 120 gram bacon

3 medelstora potatisar

1 äggvita

3 msk vetemjöl

Salt och svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Skala och riv potatisen. Lägg potatisrivet i en skål med kallt vatten i ca fem minuter så stärkelsen släpper. Häll över en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska du kan. Vänd ner i en bunke tillsammans med äggvita, vetemjöl, salt och peppar och blanda ordentligt.

Lägg ut skivor av bacon på bakplåtspapper och fördela smeten på hälften. Vik över andra baconhalvan och lägg i varm paninigrill. Grilla ca 10 minuter tills baconet fått fin gyllenbrun färg. Ta ut, lossa pappret och skär upp i bitar.