Brödpudding med äpple och kanel

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Är man sugen på äppelpaj till exempel och har lite bröd över i lådan som börjat bli tråkigt och torrt prova det här. Jag bryter helt enkelt bara ner torrt bröd i bitar i en rymlig ugnsform, slår på en vanlig pannkakssmet och toppar med äpplen som fått blandas runt med socker och kanel. Allt ska in i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.

Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Äpplena kan du självklart byta ut mot annan frukt eller bär.

Smaken? Som fattiga riddare fast i form.😉

Gott till frukost, brunch, mellanmål eller efterrätt.

6 port

Det här behöver du :

Ca 300 gram vitt bröd

3 – 4 äpplen

3 msk socker

1 msk kanel

Pannkakssmet :

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

6 dl mjölk

3 ägg

GÖR SÅHÄR :

Bryt brödet i bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Blanda med socker och kanel.

Vispa ihop mjölet, vaniljsocker och bakpulver med mjölken i en bunke, tillsätt äggen. Slå smeten över brödet. Topp med äpplena.

Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.