Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner
En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare.
Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört. Under tiden fräser du på bambuskott, lök och champinjoner.
Köttet steks för sig hastigt i het pannan innan allt monteras ihop med såsen. Prova detta receptet, du kommer garanterat inte att bli besviken.
6 port
Det här behöver du :
400 gram lövbiff i skivor
1,5 msk maizenamjöl
1 tsk bikarbonat
2 msk vatten
—
1/2 purjolök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 burk 227 gram bambuskott
1 burk 290 gram champinjoner (alt. färska)
—
Spadet av en burk champinjoner
3 dl vatten
2 msk oxfond
3 msk ostronsås
1 msk kinesiskt soya
Några droppar D’Elidas chilisås
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :Börja med att strimla köttet och blanda med maizenamjöl, bikarbonat och en skvätt vatten. Låt stå framme i rumstemperatur under tiden du steker på purjolök, vitlök, bambuskott och champinjoner.
Lägg upp på ett fat vid sidan om så länge. Stek på köttet på hög värme med lite olja. När köttet fått fin stekyta tillsätt lök och bambuskott.
Slå på spadet från champinjonerna, vatten, fond, ostronsås, soya och D’Elidas.
Låt allt koka upp. Sänk värmen och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Köttet i marinad av maizenamjöl, bikarbonat och vatten. Ca en kvart i rumstemperatur.
Skär purjolök i olika grovlek, jag brukar finstrimla den gröna delen och skära den vita i lite större bitar. Burkchampinjoner eller färska, ta det du föredrar. Här fick det bli från burk då jag även använder spadet i såsen.
Fräs på purjolök, vitlök, bambuskott och champinjonerna. Ställ åt sidan så länge.
Fräs på köttet på hög värme så de får fin stekyta.
Tillsätt sedan lök, bambuskott och champinjoner. Slå på ingredienserna till såsen och låt koka upp. Sjud på låg värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid.