Pasta och bacongratäng

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags.

Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.

Ta vad du har i kylskåpet och tärna ner i gratängen.

6 – 8 port

Det här behöver du :

5 port kokta makaroner

2 pkt bacon

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1/2 zucchini

2 vitlöksklyftor

3 salladslök

3 dl vatten

2 köttbuljongtärningar

3 dl grädde

3 ägg

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Strimla bacon och fräs på i stekpanna. Tärna grönsaker och lök och lägg i. Slå på vatten och smula ner två buljongtärningar. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.Fyll en ugnsfast form med de kokta makaronerna. Slå på baconsåsen och rör sist ner tre ägg i formen. (Toppa med ost om du vill, jag hoppade över det här)

Gratinera i ugn, 200 grader ca 40 min tills gratängen fått fin, gyllenbrun färg.

Lite kylskåpsrester är alltid tacksamt.

Fräs på allt i en het stekpanna. Slå sen på vatten och smula i ett par buljongtärningar. Tillsätt sen grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Rör ner tre ägg när allt är i formen. Gratinera i 200 grader ca 40 minuter.