Budapesttårta och Joline 16år

Igår fyllde Joline 16år. Hipp, hipp, hurra!!😃 Jag minns när jag började blogga, då hade hon inte fyllt 2år ens. Tiden springer verkligen iväg och snart är hon 18år, har jobb och körkort??!!

Vi hade en supermysig kväll igår med familj och släkt på besök. Morgonen startade tidigt i ottan med kaffe och ostfralla med räksallad innan hon och Nicke åkte till Kalmar vid 6-tiden. Under dagen förberedde jag lite i köket, bakade tårta och for runt med hundarna om vartannat. Hon önskade sig helstekt fläskytterfilé, rödvinssås och klyftpotatis och en budapesttårta så det fick såklart.

Måtten i receptet räcker till två bottnar eller till en stubbe.

6 bitar

Budapesttårta

Det här behöver du :

6 äggvitor

3dl strösocker

50g marsanpulver

100g malda hasselnötskärnor

Fyllning + garnering :

3 dl vispgrädde (vispas)

1 burk mandariner i sockerlag

Smält choklad

Florsocker

GÖR SÅHÄR :

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret en deciliter i taget. Vispa ca 10 minuter. Blanda marsanpulvret med malda nötkärnor och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa.

Klicka ut smeten i två rundlar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda bottnarna i 175 grader ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt upp & ner lossa pappret.

Bred på vispad grädde på ena bottnen, lägg på mandariner som fått rinna av ordentligt, spara några som är hela och fina till garnering. Lägg andra bottnen ovanpå och ringla över smält choklad med en gaffel. Garnera med spritsad grädde och mandariner. Pudra över florsocker.

Frukost i ottan blev det innan skolan. Kaffe och ostfrallor med räksallad.

Under dagen förberedde jag allt i köket med tårta och mat. Mitt i allt detta råkade jag börja rensa skafferierna och kryddburkarna på bänken samtidigt som hundarna höll låda. De tyckte var otroligt kul med allt jag dragit fram och staplat från golvet så kaoset före den här bilden vågar jag verkligen inte visa…😉 Jag fick jaga både äggskal och sugrör om vartannat efter allt dom hittade. Till slut infann sig ordningen i alla fall.

Många fina presenter fick hon. Skål från Eva Solo, Carolina Gynning; vinglas, underlägg och servetter. Ljuslyktor, svarta Mineglas, armband, fönsterdekoration, hårprodukter, olivtvål, blommor, presentkort på smycken och Pappa blå och pengar.

Förra julen fick en stor kista av mig som hon kan samla lite allt möjligt av inför framtiden. Tiden går verkligen alldeles för fort…

Middagen hon hade önskat;

Helstekt fläskytterfilé med rödvinssås och klyftpotatis. Supergott och precis vad hon ville ha.

Sen blev det kaffe och tårta och sällskapsspel!

Imorgon fredag ska hon ha garagefest här hemma för sina kompisar så än är inte firandet slut.😉