Vad gör man av 1kg mamma Scans köttbullar?

Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik. Men det har jag inte!

Jag köper hem mamma Scans ibland även jag. Det är faktiskt helt tillåtet.

Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter. Men ibland finns varken tid eller ork att bry sig om halten av köttinnehåll eller finare fabrikat och när butikerna håller extrapriser så har vi nog alla stoppat ner en förpackning mamma Scans ibland.

Det är inte dom godaste på marknaden men allt kan piffas upp med lite kryddor och trolleri.

Såhär gjorde jag idag;

Jag fräste på ett kilo frysta köttbullar med en halv finhackad purjolök. Tre finhackade vitlök solo. En matsked tomatpuré. En burk finkrossade tomater. (Mutti)

En tärningar grönsaksbuljong och en tärning köttbuljong. Jag kryddade med torkad oregano, rejält med svartpeppar och rörde ner en burk creme fraiche som fick koka in. Ett par deciliter av pastavattnet tillsatte jag också.

Och woilaa!

Där piffade vi till både en tråkig köttbulle och gjorde en vardagsrätt lite festligare, lite godare.

Varsågoda Lady & Lufsen, det här blev riktigt gott!😉

4 – 6 port

Det här behöver du :

1 kg mamma Scans köttbullar

1/2 finhackad purjolök

3 finhacka vitlök solo

1 msk tomatpuré

1 burk finkrossade tomater (Mutti)

1 tärning grönsaksbuljong

1 tärning köttbuljong

1 msk torkad oregano

Rejält med nymalen svartpeppar

2 dl creme fraiche

2 dl pastavatten

GÖR SÅHÄR :

Fräs på köttbullarna tillsammans med finhackad purjo och vitlök. Tillsätt tomatpuré och finkrossade tomater. Smaksätt med en tärning grönsaksbuljong och en tärning köttbuljong. Pudra över torkad oregano, och dra några rejäla varv med svartpepparkvarnen. Låt koka upp.

Rör ner en burk creme fraiche. Späd och red såsen med pastavatten. Smaka av. Blanda spagetti och köttbullarna i såsen på ett stort fat. Toppa med finhackad basilika och persilja.

En riktig Lady & Lufsen-måltid som räcker till hela familjen.

  1. Precis som vanligt när jag är på jakt efter bra recept så hittar jag både något för mig – och något för sonen som bor i studentkorridor. Detta är definitivt något för honom!

  2. Anne skriver:

    Haha! Wow! Det både ser och låter jättegott! Jag tycker också att det självklart är tillåtet att köpa färdiga köttbullar osv. Inget fel i det. Men oftast blir det ju godare om man gör själv. Men man har ju inte alltid tiden och då är ju sådana här lösningar guld värda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..