Potatis och purjolökssoppa, 3 ingredienser, billigt och gott!

Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser.

Potatis, purjolök och buljong. Det är allt. Här serverad med tekakorna jag bakade igår. Himmelskt gott och värmande.

Hemligheten i soppan är att den ska vispas, då går potatisen sönder lite och reder soppan själv utan att den mixas och det blir ändå goda bitar kvar. Jag är inte så förtjust i släta soppor, inte heller soppor som innehåller grädde så det här är min favorit.

Skulle du ha en fin buljong sparad i frysen så använd den. Kan vara både avkok från kött och kyckling eller grönsaker. Har du inte det går det naturligtvis bra med tärning eller fond. Ibland är enkelheten viktig.😉

TIPS!

Soppan är perfekt att ha med sig i en termos ut i skogen på långpromenad.

Skulle du få soppa över så frys ner och använd den i smeten när du ska göra köttfärslimpa, blir otroligt gott.

4 port

Det här behöver du :

8 potatisar (Asterix)

1 purjolök

2 liter köttbuljong el motsvarande med vatten + tärning/fond

GÖR SÅHÄR :

Skala potatis och skölj purjolök, skär i skivor. Lägg ner allt i en rymlig kastrull. Slå på vatten så mycket att det täcker och en liten skvätt till. Använd hemmagjord buljong eller tärning/fond och tillsätt. Koka upp och när potatisen mjuknat vispar du sönder den lite till önskad konsistens. Smaka av. Eventuellt mer salt, peppar, kanske nån droppe D’Elidas för lite extra smak och hetta.

Servera med ett gott bröd.