ANNONS

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

/

Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva. Fördelen är att det går så mycket fortare att tillaga än en långkokt gryta så det är perfekt en dag mitt i veckan. Krydda gärna med torkade örter såsom timjan, enbär, rosmarin för extra mustighet.

4 port

Det här behöver du :

Ca 500 gram fläskfilé

Salt

Svartpeppar

Timjan

2 schalottenlök

2 msk kycklingfond

1 msk kinesisk soya

1 dl sherry

3 dl grädde

100 gram färska kantareller

GÖR SÅHÄR :

Putsa fläskfilén och skär i skivor. Banka ut dom lätt. Stek i rymlig panna med smör. Salta och peppra och tillsätt torkade timjan. Finhacka schalottenlök och fräs med. Slå på fond, soya, sherry, grädde och de färska kantarellerna.

Låg koka och sjud på låg värme ca 15 minuter. Smaka av. Servera med råstekt potatis.

0
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00