Kebab och gyros, Schysst käk!

Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Ikväll fick jag prova kebab och gyros från

SCHYSST KÄK

. Spännande såklart. Här kommer mitt omdöme.

Både kebab, gyros och kycklinggyros är färskvara och hittad inte i frysdisken, ca 2 månaders hållbarhet i kylskåp enligt bäst före datum.

Kebaben är gjord på pressat, blandat nötkött, grillad och skuren i tunna skivor.

Gyrosen gjord på fläskkarréskivor, grillade lager på lager och skuren i tunna skivor.

En rejäl tumme upp för svenskt kött.

Både kebab och gyros värmde jag på hastigt i het stekpanna. Serverade i pitabröd med sallad, tomat, fefferoni och hemmagjord kebabsås. ReceptEt på såsen hittar du längst ner i inlägget.

Kebaben var inte så tunn som jag skulle önskat. Doften ganska mycket spiskummin. Konsistensen blev väldigt seg bara efter uppvärmning i het stekpanna. Här blev jag inte imponerad alls. Påminner väldigt mycket om Västeråskebab som i och för sig är en av de bättre men fortfarande saknar jag det riktigt tunna skivorna som lite krullar ihop sig och spiskummin som tar över smaken även i liten dos kan man krydda med själv tycker jag.

Gyrosen däremot blev en fullträff. Milt kryddad, doftade marinerat. Skivorna något tjocka men väldigt mört och saftigt i konsistensen. Riktigt god! Den kommer jag absolut att köpa fler gånger.

Kycklinggyros blir näst ut att prova och där tror jag att jag kommer hitta min topp-favorit av detta sortiment.

En förpackning 275 gram kostar ca 50kr.

Kebaben direkt ur förpackningen.

Gyros och kebab.

Stekte på både kebab och gyros i het stekpanna bara så den blev varm. Inga extra kryddor.

Kebab i pita.

Gyros i pita.

VÄRLDENS GODASTE KEBABSÅS!

1 sats (räcker till minst 4 port + lite extra)

2 dl creme fraiche

1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt

½ dl FANTA

2 tsk tomatpuré

2 tsk sambal oelek

2 rivna vitlöksklyfta

2 tsk oregano

1 krm cayennepeppar

Salt & vitpeppar

Mjölk att späda med till lagom konsistens

GÖR SÅHÄR :

Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och vitpeppar. Späd såsen med mjölk till den konsistens du vill ha. Jag vill gärna inte ha den för trögflytande utan mer rinnig. Förbered den gärna dagen innan och låt den stå till sig i kylskåp före servering.