Frozen cheesecake

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet.

Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.❤️ Jättestolta!

Tårta blir det såklart. Och nu när vi har nya frysar så finns det gott om plats för en frozen cheesecake.😉

Bland det godaste som finns med digestivebotten och philadelphiaost i smeten.

Jag dekorerade med färska sommarbär och lite smulor av kexen.

Middagen blev pepparstekt lövbiff, pommes och champinjonsås.

Här kommer receptet;

Det här behöver du :

10 digestivekex

30 gram smält smör

smet 1 :

3 äggulor

2 dl strösocker

200 gram philadelfiaost

2 tsk vaniljsocker

smet 2 :

3 äggvitor

3 dl grädde

GÖR SÅHÄR :


Krossa digestivekexen i påse eller i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda runt. Fördela smulorna i en rund springform. Tryck ut allt slätt och fint.

Rör ihop smet 1;

Äggulor, socker, vaniljsocker och philadelfiaosten i en skål.

Blanda sedan smet 2;

Vispad grädde med vispade äggvitor. Vispa var för sig och blanda ihop försiktigt.

Rör sedan ihop bägge smetarna. Fördela i springformen. Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram i god tid före servering så glassen hinner tina. Dekorera med smulor av digestivekex och färsk frukt.