Rösta på årets finaste sommartårta!

Nu är det dags att återigen rösta fram Årets finaste SOMMARTÅRTA som ni läsare har skickat in.

(Översta bilden är inte med i tävlingen)

Nummer 1 – 34 och namn står under respektive bild.

En röst per person.

Ange bildnumret för den tårta du vill rösta på.

Röstningen är öppen fram till och med söndag den 12 augusti.

LYCKA TILL nu med alla fantastiska, fina tårtor ni gjort. Vinnaren får förutom äran ett hemligt paket efter avslutar omröstning.

1. Nina Karlsson

2. Emelie Söderberg

3. Hanna Viklund

4. Linda Hjelm

5. Louise Krångh

6. Helena Lind

7. Sofie BE

8. Lotta Palmgren

9. Lidija

10. Eva Forsberg

11. Fatbardha Dardani

12. Siri

13. Anton Eriksson

14. Anna Gustafsson

15. Therese Tjärnström

16. Therese Persson

17. Therese Eriksson

18. Linda Jakobsson

19. Emma Olsson

20. Sabina Larsson

21. Jimmy Lundberg

22. Jeanette Nygård

23. Carolina Zuber

24. Sara Wittemyr Wiberg

25. Liselotte Eriksson

26. Nette Jönnervik Holmblad

27. Jeanette Davidsson

28. Josefine Granroth

29. Ulrika Lind

30. Lisa Andersson

31. Sandra Loskin

32. Sofia Eklund

33. Maria Quant

34. Marie Lundin

5

Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås

Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark. Inte ett grönt grässtrå så långt ögat kan nå och gula löv ligger redan fallna på marken. Vi har såklart inte grillat utan det har blivit mycket enkla maträtter i form av baguetter, smörgåsar, sallader och frukt. Hämtmat är smidigt också när man inte ids stå i värmen i köket men med fläktarna på fullt blås så kan man utstå en halvtimme och det är precis vad den här rätten kräver.

Jag var iväg och handlade igår och köpte med mig ekologisk sparris, öländska vaxbönor och en hel del nyskördad salladslök. Det blev en riktigt god spagetti med de krispiga sommarprimörerna och baconsåsen.

En kastrull till pastan, sparris och vaxbönor att koka i och en stekpanna till baconsåsen. Blanda sen ihop allt på ett stort fat, toppa med lite extra knaperstekt bacon och ta med ut i skuggan och bjud på en särdeles god, hemlagad lunch. Detta var otroligt gott med fräsch smak av citron och creme fraiche i såsen. Prova!😉

4 port

Det här behöver du :

4 port barilla capellini

300 gram sparris

300 gram vaxbönor

Såsen :

250 gram tärnat bacon

4 finhackade salladslök

5 dl creme fraiche

2 grönsaksbuljongtärningar

Svartpeppar

1 pressad citron

GÖR SÅHÄR :

Koka upp saltat vatten. Lägg i pastan först och mot slutet, ca 1,5 minut lägg i sparris och vaxbönor.

Förbered under tiden baconsåsen. Knaperstekt baconet och lägg lite åt sidan som du kan toppa maträtten med sen. Finhacka salladslöken och tillsätt. Rör ner en stor burk creme fraiche samt grönsaksbuljong.

Låt koka upp. Dra några varv med svartpepparkvarnen och pressa i juicen från en citron. Smaka av. Blanda spaghettin, sparris och vaxbönorna med såsen. Toppa med bacon och lite extra finhackad lök. Smaklig måltid.

0
7

Vad ska man äta i värmen??!

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu.

Vad ska vi äta? För varmt för att laga mat, för varmt för att grilla, för varmt för att ens orka äta… Man är egentligen inte direkt hungrig heller – mest törstig, varm och svettig!

TIPS! Köp hem meloner av olika sorter och en massa fetaost och salta nötter/frön. Det står man sig på länge och tar inte många minuter att fixa till. Solmogna tomater är också himla gott till.

Ringla över honung eller en god olivolja om du vill. Varsin gaffel och sen är det bara att njuta. Energi behöver man och framförallt salt just nu.

Puss på er alla därute och hoppas ni står ut tills vi får lite regn. Här hemma på gården är allt knastertorrt, gräsmattan ser ut som en Sahara-öken och löven på träden är vissna och gula. Lite regn hade behövts, framförallt för våra bönder.

Jag håller på att redigera alla fina tårtbilder som kommit in och hoppas jag hinner få upp omröstningen till helgen. Tills dess får ni hålla utkik på Instagram, @kryddburken ❤️

2
12