Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås

Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark. Inte ett grönt grässtrå så långt ögat kan nå och gula löv ligger redan fallna på marken. Vi har såklart inte grillat utan det har blivit mycket enkla maträtter i form av baguetter, smörgåsar, sallader och frukt. Hämtmat är smidigt också när man inte ids stå i värmen i köket men med fläktarna på fullt blås så kan man utstå en halvtimme och det är precis vad den här rätten kräver.

Jag var iväg och handlade igår och köpte med mig ekologisk sparris, öländska vaxbönor och en hel del nyskördad salladslök. Det blev en riktigt god spagetti med de krispiga sommarprimörerna och baconsåsen.

En kastrull till pastan, sparris och vaxbönor att koka i och en stekpanna till baconsåsen. Blanda sen ihop allt på ett stort fat, toppa med lite extra knaperstekt bacon och ta med ut i skuggan och bjud på en särdeles god, hemlagad lunch. Detta var otroligt gott med fräsch smak av citron och creme fraiche i såsen. Prova!😉

4 port

Det här behöver du :

4 port barilla capellini

300 gram sparris

300 gram vaxbönor

Såsen :

250 gram tärnat bacon

4 finhackade salladslök

5 dl creme fraiche

2 grönsaksbuljongtärningar

Svartpeppar

1 pressad citron

GÖR SÅHÄR :

Koka upp saltat vatten. Lägg i pastan först och mot slutet, ca 1,5 minut lägg i sparris och vaxbönor.

Förbered under tiden baconsåsen. Knaperstekt baconet och lägg lite åt sidan som du kan toppa maträtten med sen. Finhacka salladslöken och tillsätt. Rör ner en stor burk creme fraiche samt grönsaksbuljong.

Låt koka upp. Dra några varv med svartpepparkvarnen och pressa i juicen från en citron. Smaka av. Blanda spaghettin, sparris och vaxbönorna med såsen. Toppa med bacon och lite extra finhackad lök. Smaklig måltid.