Vad ska man äta i värmen??!

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu.

Vad ska vi äta? För varmt för att laga mat, för varmt för att grilla, för varmt för att ens orka äta… Man är egentligen inte direkt hungrig heller – mest törstig, varm och svettig!

TIPS! Köp hem meloner av olika sorter och en massa fetaost och salta nötter/frön. Det står man sig på länge och tar inte många minuter att fixa till. Solmogna tomater är också himla gott till.

Ringla över honung eller en god olivolja om du vill. Varsin gaffel och sen är det bara att njuta. Energi behöver man och framförallt salt just nu.

Puss på er alla därute och hoppas ni står ut tills vi får lite regn. Här hemma på gården är allt knastertorrt, gräsmattan ser ut som en Sahara-öken och löven på träden är vissna och gula. Lite regn hade behövts, framförallt för våra bönder.

Jag håller på att redigera alla fina tårtbilder som kommit in och hoppas jag hinner få upp omröstningen till helgen. Tills dess får ni hålla utkik på Instagram, @kryddburken ❤️