Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester. Lägg till tunna skivor av rostbiff och du har ett rejält ”trucker-meal” allt i en panna!😉

Min egen ”trucker” har ett par veckor kvar till semester och jag lovar att skämma bort honom med ägg och bacon och falukorvsmackor.

Att jobba som flyttgubbe i denna värmen, bärandes dubbla boklådor på ryggen i stekheta trapphus. Trappa upp och trappa ner, timme efter timme är inget jag avundas.

Ska bli skönt att ha honom hemma sen ett tag. Lägligt nog så börjar han arbeta igen samma dag som Jolines gymnasium startat.Hon hade valt fordon och transportprogrammet som första val och har kommit in. Skolan ligger bara ett stenkast ifrån Nickes jobb så dom lär få många stunder ihop att prata lastbilar. I programmet ingår utbildning och behörighet för truck, hjullastare, personbil, lastbil och tung lastbil med släp.

Ja, så det ser ut som det blir en ”trucker” av dottern också. Jag som trodde hon skulle bli kock, haha!!😉

2 – 3 port

Det här behöver du :

400 gram kallskuren rostbiff

ca 1/2 kg kokt småpotatis

2 msk smör

3 salladslök

2 vitlöksklyftor

Salt och peppar

3 dl grädde

1 tsk D’Elidas chilisås

2 mini snackpaprika

5 romantica tomater

1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :

Smält smör i en rymlig stekpanna. Bryn potatisen tillsammans med finhackad salladslök och vitlök. Slå på grädden och tillsätt D’Elidas chilisås. Låt koka upp. Strimla ner paprika och tillsätt. Finhacka persilja och rör ner. Smaka av.

Lägg i tomaterna i halvor och tunna skivor av kallskuren rostbiff. Dra några varm med svartpeppar över. Servera.