ANNONS

Italiensk kycklinggratäng

/

Söndagsmiddag. Vad äter ni idag? Varmt så in i norden och lite tröstmat kan väl vara på sin plats efter gårdagens förlust mot England. Lite tråkigt allt… Men inget gör en mer glad än framdukad hemlagad, god söndagsmiddag så jag bjuder  på er en god Italien-inspirerad kyckling med soltorkade tomater, oliver och parmesan. Allt i en krämig sås som slås över kycklingen och skjuts in i ugnen.Dagen idag har gått i raketfart. Vi började med lite ärenden och handling ner till stan. Hälsade på mormor-Mia med Allan där vi fick saft och kakor, kaffe o glass. Ja, Allan han provsmakade allt såklart. Lill-fisen har nu blivit fyra månader och mäter i höjd lika som Bronco. (Vilket jag tippade på att det skulle ske senare i sommar) Han är så otroligt cool, social och bryr sig inte i vare sig trafik eller andra djur omkring så han strosade runt lös i mormors bostadsområde runt uteplatsen och var väldigt nöjd med tillvaron. Bronco har en helt annan mentalitet. Han trivs bäst hemma på gården där han får dondera, vakta, rå om de sina och springa långpromenader i skogen.

Högljudd och bufflig men kärlek till 110%. Ute bland folk blir han bara stressad o finner ingen ro även att han miljötränats mycket så är det hemma på gården han trivs bäst. Otroligt vilka personligheter dom har alltså. Så det gäller att ta tillvara på deras förmågor på rätt sätt. Tillsammans är dom oskiljaktiga, bästa bus-pojkarna i mitt liv!❤️

Resten av dagen har det dammsugits, skurats, dammtorkats, hängts tvätt, sortera retur, plockat disk, fyllt på foderförrådet, städat råttburar, diskat matskålar och otaliga vattenhinkar till hundarna har fyllts på. Väldigt nöjd, så nu tar vi behövlig kväll och ser fram emot en ny vecka.

TÄVLING!!

MISSA INTE ATT DELTA I ÅRETS FINASTE SOMMARTÅRTA!

Läs mer här>>

Recept på min goda kycklinggratäng kommer här;

4 – 6 port

Det här behöver du :

Smör till stekning

800 gram kycklingfiléer

Salt och tellicherry svartpeppar

Såsen :

En skvätt vatten (ca 1 dl) att vispa ur pannan med

3 msk finhackade soltorkade tomater i olja

3 hela vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

3 msk grönsaksfond el tärning

2 dl creme fraiche

3 dl grädde

Topping :

2 plommontomater i skivor

1 dl gröna pimento oliver

1 dl finriven parmesan

GÖR SÅHÄR :

Dela filéerna tre gånger på längden. Bryn i het stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och tillsätt övriga ingredienser till såsen. Koka upp några minuter. Slå såsen över kycklingen i formen. Toppa med tomatskivor, oliver och finriven parmesan. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Servera med valfri pasta.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00