Baguetteröra med salami och gurka

Nu måste jag bara ge er tips om denna galet goda röra jag gjorde tidigare. Är ni som jag en som bara älskar smörgåsar, frallor, baguetter och gärna handlar på bagerier nu på sommaren? Det doftar ju så gott när man går förbi så man måste bara köpa mig sig nybakat bröd hem. När värmen är lite mer tryckande som den är nu tycker jag det är enkelt med lite matigare smörgåsar som kan ätas kalla. Baguetteröror som man köper innehåller skrämmande många E-nummer och massa smakförstärkare så gör din egen favorit istället. Så mycket godare och du plockar i precis vad du själv tycker om. Den här med salami och bostongurka blev väldigt omtyckt. Vill man kan man även använda den som röra till bakad potatis.

4 port

Det här behöver du :

100 gram finhackad pepparsalami

2 msk bostongurka

3 msk majonäs

4 msk creme fraiche

2 tsk sweet chilisås

1/2 tsk vitlökspulver

GÖR SÅHÄR :

Finhacka salamin och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av.

Fyll baguette med salat, skivad gurka, ostskivor och tomat.

Supergod röra – bara att röra ihop! 😉

Trevlig helg!

 1. Carina skriver:

  Kryddan är nog peppar från pepparsalamin. Det brukar hamna överallt, fast gott är det.

 2. Takk for kjempefin blogg 🙂

 3. Det ser ut som du har någon krydda i också. Stämmer det? I så fall vilken?

 4. Lisa skriver:

  Å, letade efter nått nytt att testa till mackorna i sommar… Måste ju absolut testas. Är alldeles för feg för att blanda ihop egna saker. Hade aldrig tänkt tanken salami och Boston men om du säger det så 😊

 5. Anne skriver:

  Det är ju i princip omöjligt att gå förbi ett bageri och inte köpa något. Bröd och bullar har alltid haft stark dragningskraft på mig. Jag måste testa denna salamiröran på några färska goda mackor nu på semestern. Kanske som en lyxlunch någon dag. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..