Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna. Såg nån variant av den på Pinterest, där finns mycket inspiration. Bara att kavla ut en rektangel, bre på fyllning och vika ihop. Allt gräddas i långpanna och skärs i rutor. Himla smidigt och så gott med nybakat!

Här kommer mitt recept!

Det här behöver du :

2,5 dl mjölk

50 gram rumsvarmt smör

½ pkt jäst (25 gram)

½ dl strösocker

1 krm salt

7 – 8 dl vetemjöl

Fyllning :

50 gram rumsvarmt smör

Vaniljsocker

Kanel

GÖR SÅHÄR :

Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. (Mjölmängden kan behövas ökas på om du knådar för hand). Låt jäsa övertäckt ca en halvtimme till dubbel storlek.Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut ca 75*35cm. Bred på smör, sikta över vaniljsocker och kanel och vik en tredjedel av degen mot mitten från kortsidan.

Bred på smör där också samt vaniljsocker och kanel. Vik över andra kanten över hela. Lyft över i en smord ugnsplåt. Måtten på min plåt är 35*25cm, använder du en större plåt räcker det med en vikning.

Låt jäsa ca 30 min. Skär degen i rutor, pensla med ett uppvisat ägg och grädda i 200 grader, ca 15 minuter.

Ta ut och låt svalna något. Dela rutorna och pensla med smält smör, doppa sedan varje bit i strösocker.

10
175

Frittata i ugn med kokt potatis

Sommarlätt lunch och kylskåpsrensning fick det bli idag innan mathandling. Frittata är tacksamt då du kan fylla den med diverse grönsaksslattar du hittar och den blir även rejält matig när du har potatis i. Parmesan är ett plus och höjer smaken, jag använde en grana padana som fungerar lika bra. Enkel och smidig lunch som inte tar alltför lång tid. Supergott! Den här varianten är vegetarisk men vill du kan du tillsätta skinka, kassler, bacon etc.

4 port

Det här behöver du :

8 ägg

4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)

4 – 5 kokta potatisar

1 gul lök

2 tomater

100 gram babyspenat

2 dl finriven parmesan el grana padana

Salt och svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Vispa ihop äggen med gräddmjölken. Skär potatis och tomater i skivor och hacka löken. Hetta upp en stekpanna som tål ugnsvärme eller gör 4 små i minipannor. Smält smör och lägg i potatis, tomat, lök och spenat. Krydda med salt och peppar, Slå över äggstanningen. Låt smeten sätta sig lite runt kanterna. Riv över parmesan och ställ sedan in pannan i ugnen 175 grader, ca 15 minuter.

När jag gör små portionspannor försteker jag inte utan smörar pannorna och häller i alla ingredienser och låter de gå några extra minuter i ugnen istället.

0
25

Grillad halloumisallad

Nu är grillsäsongen igång på riktigt och det är verkligen ljuvligt att kunna sitta ute i kvällssolen och äta middag på altanen. Häromdagen grillade vi lite olika korvar, både starka, milda och kryddiga. Korvbröd är kanske inte det man alltid vill ha som tillbehör så här kommer en riktigt god sallad med grillad halloumi och fräscha sommarsmaker som passar riktigt bra till.

4 – 6 port

Det här behöver du :

2 förp a’ 200 gram fontana halloumiost

1/2 vattenmelon

200 gram romantica tomater

6 jordgubbar

1 kruka romansallad

100 gram babyspenat

1 näve inlagda fefferoni

2 tsk tomat och mozzarellakrydda

GÖR SÅHÄR :

Skär halloumi i skivor och stek eller grilla med lite olivolja. Lägg upp romansallad, spenat, vattenmelon, tomater och jordgubbar på ett fat. Toppa med osten och fefferoni. Slå över dressingen och strö över torkad tomat och mozzarellakrydda. Servera.

Dressing :

1 pressad citron

1 finriven vitlök solo

2 msk olivolja

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Blanda ingredienserna i en shaker och skaka om. Dressa över salladen.

3
4