Frittata i ugn med kokt potatis
Sommarlätt lunch och kylskåpsrensning fick det bli idag innan mathandling. Frittata är tacksamt då du kan fylla den med diverse grönsaksslattar du hittar och den blir även rejält matig när du har potatis i. Parmesan är ett plus och höjer smaken, jag använde en grana padana som fungerar lika bra. Enkel och smidig lunch som inte tar alltför lång tid. Supergott! Den här varianten är vegetarisk men vill du kan du tillsätta skinka, kassler, bacon etc.
4 port
Det här behöver du :
8 ägg
4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
4 – 5 kokta potatisar
1 gul lök
2 tomater
100 gram babyspenat
2 dl finriven parmesan el grana padana
Salt och svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop äggen med gräddmjölken. Skär potatis och tomater i skivor och hacka löken. Hetta upp en stekpanna som tål ugnsvärme eller gör 4 små i minipannor. Smält smör och lägg i potatis, tomat, lök och spenat. Krydda med salt och peppar, Slå över äggstanningen. Låt smeten sätta sig lite runt kanterna. Riv över parmesan och ställ sedan in pannan i ugnen 175 grader, ca 15 minuter.
När jag gör små portionspannor försteker jag inte utan smörar pannorna och häller i alla ingredienser och låter de gå några extra minuter i ugnen istället.