Biff Stroganoff

 

Husmansklassikern – Biff Stroganoff, hur gott är inte det? Som jag skrev i föregående inlägg så gör jag ofta både rullader och biff stroganoff när jag köper hem lövbiff i storpack. Naturligtvis ska ni få mitt recept även på detta. Så otroligt gott och mört blir köttet och tillsätt gärna färska champinjoner i såsen.

Det blev ett sent inlägg idag men helgen har gått i stormfart. Nu blir det snart hopp i säng. Imorgon ska vi åka och hälsa på Allan igen, nu är det bara 14 dar innan han flyttar hem till oss. Glöm inte kika in på Instagram @kryddburken så ska jag uppdatera er med fler bilder under dagen. PUSS & GONATT!

4 port

Det här behöver du :

500 gram lövbiff i skivor

1 gula lök

3 msk tomatpuré

200 gram färska champinjoner

2 msk oxfond

2 msk grönsaksfond

4 dl vatten

3 dl grädde

Svartpeppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Strimla lövbiffen och hacka löken grovt. Fräs på i het stekpanna tillsammans med tomatpuré. Tillsätt skivade champinjoner, fond och vatten och låt koka upp. Sänk värme och slå på grädden. Sjud i ca 30 minuter tills såsen kokat ihop. Smaka av med salt och peppar.

Fräs på biffstrimlorna tillsammans med lök och tomatpuré.

Tillsätt fond, vatten och champinjoner och låt koka upp.

Slå på grädden och sjud på låg värme ca 30 minuter.

Servera, ät och njut!

 

  1. Anne skriver:

    Både rullader och Biff stroganoff är riktiga favoriter för mig. Så god mat! Måste förresten tacka dig för din blogg och alla recept jag hittar här. Har fått så många favoriter som jag lagar ofta. Köttsoppa, pulled pork, bolognese, piroger osv osv… Så tack för all inspiration!
    Jag såg Allan på din instagram någon vecka sedan. Vilken charmknutte. <3 Vad mysigt när ni får hem honom och kul att ni får åka och hälsa på och se hur han har vuxit.

  2. annika skriver:

    hej, tänkte bara tipsa om att röra/ vispa i en tsk mjöl i skyn/ såsen. Då blir den lenare, inte prickig liksom o riskerar inte att gå isär. Det behövs lite lite bara, alltså inte tjock sås redning utan bara för att lena till den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..