Mamma Mias kanelbullar
Ikväll kom mamma förbi med nybakade bullar. Det var jättelänge sen hon bakade nu efter husförsäljning och flytt så det var en riktig överraskning. Och ja, dom smakar precis som jag minns dom.Tunna lager med massa fyllning. Mammas bullar är alltid nåt speciellt.
Såklart ska ni få hennes recept. 😉
Ca 30 st
Det här behöver du :
1 pkt jäst, 50 gram
150 gram smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
ca 8 – 10 dl vetemjöl + 2 dl till utbakning
Fyllning :
Rumsvarmt smör
Kanel
Siktat vaniljsocker
Strösocker
På bullarna:
1 uppvispat ägg, vispas länge
Pärlsocker
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och häll i mjölken. Ljumma till 37 grader. Tillsätt socker, salt och mjöl. Knåda degen ca tio minuter för hand.
Degen är lös när den ska jäsas övertäckt, 45 min. Ta upp den på mjölat bakbord.
Tillsätt lite mjöl så den inte fastnar i händerna, bara lite. Dela degen i tre delar.
Kavla ut tunt och bred på smör, pudra över rikligt med kanel. Sikta över vaniljsocker och ett tunt lager strösocker. Rulla ihop och rulla, rulla! Skär i ca 3cm tjocka skivor. Lägg i formar och låt jäsa 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 220 grader, ca 8 minuter.
Tack mamma! ❤️