Fiskgratäng med torskrygg i hummersås

Gokväll! Hoppas ni alla haft en fin helg. Här på Öland har vi verkligen haft riktigt toppenväder med strålande sol och lite mer ljumma vindar än tidigare. Vi har till största del spenderat helgen ute på gården med diverse vårsysslor och fix. Årets första fluga har också flyttat in i köket! 😉

Tänkte bjuda er på ett väldigt gott och enkelt recept på fiskgratäng, perfekt att ta med som matlådor till jobbet i veckan. Saftig och smakrik torskrygg i en krämig sås med hummerfond och dill och ett härligt gratinerat duchessemos.

2 – 3 port

Det här behöver du :

3 bitar torskrygg (Findus 450 gram)

3 port potatismos

Såsen :

2 dl creme fraiche

2 msk hummerfond

2 msk torkad dill

Nymalen vitpeppar

Salt

1 dl riven, lagrad ost

Färsk dill och citron

GÖR SÅHÄR :

Tina fisken om den är fryst. Lägg i en ugnsfast form. Spritsa potatismos runtom. Jag brukar tillsätta 1-2 äggulor i moset (ca 400 gram potatis, kokad och avrunnen) en klick smör och krydda med örtsalt och nymalen vitpeppar.

Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över. Toppa med riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter.

Gratinera i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.

Toppa med färsk dill och citron. Smaklig måltid!

  1. Natalia skriver:

    Så himla gott och enkelt!! Tummen upp för att det inte luktar fisk på jobbet när man värmer matlådan! 😀

  2. Asså WOW säger jag bara!! Det här var riktigt gott, tack för receptet!! 😀

  3. Enkelt att tillaga o väldigt gott!! Tack för receptet 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..