Fiskgratäng med torskrygg i hummersås
Gokväll! Hoppas ni alla haft en fin helg. Här på Öland har vi verkligen haft riktigt toppenväder med strålande sol och lite mer ljumma vindar än tidigare. Vi har till största del spenderat helgen ute på gården med diverse vårsysslor och fix. Årets första fluga har också flyttat in i köket! 😉
Tänkte bjuda er på ett väldigt gott och enkelt recept på fiskgratäng, perfekt att ta med som matlådor till jobbet i veckan. Saftig och smakrik torskrygg i en krämig sås med hummerfond och dill och ett härligt gratinerat duchessemos.
2 – 3 port
Det här behöver du :
3 bitar torskrygg (Findus 450 gram)
3 port potatismos
Såsen :
2 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
2 msk torkad dill
Nymalen vitpeppar
Salt
1 dl riven, lagrad ost
Färsk dill och citron
GÖR SÅHÄR :
Tina fisken om den är fryst. Lägg i en ugnsfast form. Spritsa potatismos runtom. Jag brukar tillsätta 1-2 äggulor i moset (ca 400 gram potatis, kokad och avrunnen) en klick smör och krydda med örtsalt och nymalen vitpeppar.
Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över. Toppa med riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
Gratinera i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.
Toppa med färsk dill och citron. Smaklig måltid!