Nu bjuder jag istället på en riktigt favorit i matväg istället. Gör det enkelt för dig och skjutsa in ett par bakpotatisar i ugnen och sväng ihop en god röra i lugn och ro under tiden. Här har jag brynt helstekt strimlad kyckling lite lätt i stekpanna med olivolja och kryddor bara för att få fart på smakerna lite extra. En kall dragonsås som toppar hela härligheten är pricken över i:et och du har en komplett kvällsmiddag utan krångel och med minimal arbetsinsats. Glöm inte en god, fräsch sallad till.
4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatis
Ca 500 gram tillagat kycklingkött
Olivolja
1 msk dragon
Örtsalt
Svartpeppar
1 pressad citron
Dragondressing :
2 dl creme fraiche
2 msk torkad dragon
2 msk färskost
Rivet skal av en citron
Svartpeppar
Örtsalt
Ett knippe färsk, finhackad dragon
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till den kalla dressingen i god tid. Får den stå till sig i kylskåpet några timmar blir den som allra godast.
Bakpotatisarna naggar jag med gaffel, gnider in i olivolja och salt och slår in i aluminiumfolie. Bakar dom i ugnen ca 1,5h i 200 grader.
Jag brukar ofta ha stekta kycklingfiléer i kylen då dottern äter mycket protein i och med att hon tränar. De är bara kryddade med lite salt och peppar och stekta i ugn. Skär kycklingköttet i strimlor och stek på hastigt i het stekpanna med olivolja. Krydda med dragon, örtsalt och svartpeppar. Pressa över en citron och låt fräsa upp ordentligt. Lägg upp i kryssade bakpotatisarna med en klick smör i botten, och toppa med den kalla såsen överst.