Landgång – en riktig klassiker!

Äntligen fredag och nu rundar vi av veckan med en riktig gammal goding – Landgången! Lyxvariant av smörgåstårtan som redan på 30-talet ansågs var en riktigt finrätt till lunchbjudningar. Många landgångar innehåller inlagd fisk, såsom sill eller ansjovis och det är också i den änden som fisken ligger på som man ska börja äta. Allt enligt seden från smörgåsbordets.

Här hoppade jag dock över inlagd fisk och har istället kokta ägg med skagenröra. Köttbullar och rödbetssallad. Salami och brieost, samt rostbiff, remouladsås och rostad lök. Garneringen ska vara lite extra lyxig och sticka ut. En rätt som man verkligen äter med ögat.

Trevlig fredagkväll på er allihopa, på återseende i helgen igen.

KRAM!

  1. Det här måste jag ju göra någon helg. Jag chockade min brittiska partner med smörgåstårta för några år sen och jag tror att det är dags för en ny sån överraskning :p
    Han äter inte fisk och ägg kombinerat, men man kan ju lägga ägget i princip var som helst på en landgång om det behövs. Vet att landgång var väldigt populärt på 70-talet. Min mamma brukade göra landgång när det skulle bjudas på något extra 🙂

  2. Anne skriver:

    Oj vilka aptitretande landgångar. Så lyxigt och gott! Måste göra någon dag. Korvgratängen i inlägget innan är mat helt i min smak också. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..