ANNONS

Gnocchi med knaperstekt bacon, pecorino och pinjenötter

/

Sitter i soffan och småler lite åt vädret vi har. Så många på sociala medier som är arga och irriterade och tycker allt är besvärligt med snön. Varför ödsla negativ energi på nånting som ändå inte går att påverka?! Jag tycker det är som en vinter ska vara. Det är faktiskt inte vår ännu. Allt har sin tid och nu har vi fått vinter. Hade vi inte fått vinter, ja då hade det varit ett evigt tjat om det istället. Man får liksom va nöjd och gilla läget. Om vädergudarna vill ha det såhär så är det så det ska va! Sen kan jag tycka att man kan hjälpas åt och göra det drägligt för folk som ändå arbetar på vägarna såsom hemtjänsten, tidningsbud och brevbärare. Skotta in och utfarter och vid lådstopp så slipper dom köra fast till exempel.

Barnen har då fått sig en veckas extra sportlov då KLT (Kalmar läns trafik) har ställt in sina busslinjer från igår tisdag till och med fredag fick vi besked om idag. Bara i måndags gick dom i skolan och redan då var väglaget besvärligt. Jag tycker det är ett klokt beslut. Även att det är yrkeschaufförer så har dom ansvar för ett stort fordon och en himla massa människoliv och ska dessutom ut på småvägar här på Öland, speciellt östra sidan där vägarna är små, slingriga och snabbt driver igen och sikten blir näst intill obefintlig när snöröken sätter in. Nä, det ansvaret hade då jag inte velat ha på mina axlar som chaufför, så mycket klokt och omtänksamt av KLT att bespara oss onödiga olyckor.

Barnen får plugga hemma och det fungerar alldeles ypperligt i såna här situationer. Man får acceptera läget och göra det bästa av det! Väder som väder. Det kommer snart en sommar och då klagar vi över värmen istället! 😉

Dagens recept är något så vansinnigt gott som gnocchi. Jag låter receptet och bilderna få tala för sig själv.

KRAM PÅ ER!

4 port

Det här behöver du :

1 pkt bacon (120 gram)

2 förp a’ 500 gram färsk gnocchi

3 vitlöksklyftor

100 gram färsk bladspenat

200 gram pecorino

1 dl pinjenötter

Tellicherry svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Börja med att rosta pinjenötterna i torr stekpanna så de får lite färg och börjar knäppa, då är dom klara. Ställ åt sidan så länge. Finhacka och stek baconet i het panna. Lägg upp på ett fat. Stek gnocchin i samma panna utan att diska ur stekfettet. Tillsätt vitlöken och vänd runt så allt får fin färg. Krydda ordentligt med tellicherry svartpeppar. Vänd ner bladspenaten precis före servering. Toppa med bacon, finriven pecorino, rostade pinjenötter och dra några extra varv med pepparkvarnen.

Inte många ingredienser men så fantastiskt gott!

Knaperstekt baconet och ställ åt sidan så länge.

Gnocchin steker jag på i samma panna som baconet och tillsätter finhackad vitlök och svartpeppar.

Bladspenaten sköljs…

Och vänds ner när gnocchin fått fin färg och krispig yta.

Toppa med bacon, pecorino, rostade pinjenötter och några extra varv med pepparkvarnen.

Smaklig måltid!

10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00