Fredagsmys med tapas

Plockmat är bland det mest avslappnade sättet att avnjuta god mat på en fredag. Bara sitta och småprata, runda av jobbveckan och varva ner.

Det är ju inga recept rakt upp och ner utan mer tips på goda små tilltugg och inte mycket som tar tid att laga. Mycket gott hittar man i delikatessdisken fylld av marinerade oliver, vitlöksklyftor, pimentos, röror och såser. Jag brukar steka på heta chorizokorvar i slantar, färska champinjoner i smör och vitlök och lite timjan. Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott! Ölkorvar, salami, räkor, lufttorkad skinka mm. Variationerna är oändliga. Köp hem era favoriter och njut!

Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola. Tandpetare är perfekt till övrigt smått och kvällen är fulländad. Tapas! 😉

Trevlig helg på er. PUSS

  1. Åhh man blir så sugen när man ser alla fina foto och läser dina goda recept! Vi har också infört plockmat bland våra helgfavoriter tack vare dig. Baconlindade vattenkastanjer är numera barnens favorit 🙂
    Trevlig helg!

  2. Suzanne skriver:

    Sedan den dagen du lade ut Farsdag’s tipset med ”Hot biff plock á la Nilsson” så gör vi det med variation minst en gång i månaden.
    Det är såå gott med plockmat

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..