Alla hjärtans dag-bakelse

Kikar in lite snabbt och önskar er alla en underbar alla hjärtans dag! Massor med kärlek till er mina fantastiska läsare! ❤️❤️❤️

Bronco och jag donar i köket idag och har gjort små rulltårtsbakelser vi ska ha efter middagen ikväll. Alltså maken till hund som är så galen i grädde har jag aldrig varit med om. Han gillar inte korv och köttbullar (??!) men grädde, tårtor och smågodis är han precis förtrollad i så han var inte sen att hjälpa mig med att slicka visparna idag! 😉 Haha, jag har aldrig tråkigt med denna hund! Självklart står en bakelse till honom på ett fat till kvällen också! Får väl byta ut jordgubbarna uppepå och pilla dit några Zoo-godisar som han älskat ända sen han var liten…

Jag ska strax börja förbereda middagen, vad det blir får ni se imorgon men först ett litet recept på goda, små bakelser. Rulltårta i skivor, fylld med hallonsylt. Toppad med grädde och jordgubbar. Enkelt och gott!

Ljus rulltårta grundrecept;

3 ägg

1 ½ dl strösocker

3/4 dl potatismjöl

1/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Fyllning;

2 dl hallonsylt

GÖR SÅHÄR :

Vispa ägg och strösocker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 10-15 min i 200 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med vatten och lossa försiktigt. Bred på sylt och rulla ihop. Skär tjocka skivor och dekorera med grädde och jordgubbar.

 1. Ha en underbar alla hjärtans dag du med och din familj! Så söt Bronco är med grädde på nosen 🙂

  1. Tack desamma Camilla! ❤️
   /Linda

 2. Anne skriver:

  Kram på Alla hjärtans dag!
  Vad rolig han är Bronco som föredrar sötsaker framför korv och köttbullar. Jag har också hundar och visst, grädde är gott. Men köttbullar och korv slår ju allt. Har jag råkat tappa smågodis på golvet någon gång brukar det få ligga kvar. Men jag förstår Bronco, jag gillar också sött. 🙂

  1. Haha, ja han är sannerligen inte som andra! Tack fina du för dina alltid så trevliga och uppmuntrande kommentarer och ha en jättefin dag! ❤️
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..