Makaronipizza med falukorv
Då var det måndag och ny vecka! Snön åker verkligen kana ner från taken och det har varit otroligt fint väder idag med solsken och dropp från stuprören. Bronco och jag har varit ute och letat snödroppar men har inte sett några ännu, de brukar dyka upp vid husgrunden på södersidan. Eftermiddagen tillbringade vi i köket. Eldat, lagat kycklingkebab till Joline och en Makaronipizza åkte in i ugnen. Denna pizza är förstås utan pizzabotten och påminner mycket om makaronipudding men det låter roligare med Makaronipizza! 😉
Makaronerna behöver inte kokas utan allt åker ner i en ugnsfast form ca 30*40. Smörj formen i botten och slå på så mycket makaroner som fastnar, ca 5 dl. Skiva falukorv och lägg ovanpå tillsammans med tomater, riven ost och oregano. Sen är det bara att slå på äggstanning och skjuts in i ugnen en halvtimme i 200 grader.
Enkelt och gott!
6 port
Makaronipizza med falukorv;
5 dl makaroner
3/4 falukorvsring
3 tomater
2 dl riven ost
Oregano
Äggstanning;
4 ägg
5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
Salt och svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form, ca 30*40. Häll i okokta makaroner eller annan valfri pasta. Skiva falukorv och lägg ovanpå. Toppa med skivade tomater, riven ost och oregano. Slå på äggstanningen. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Fyll formen med makaroner och lägg på skivad falukorv och tomater.
Slå på äggstanningen.
Toppa med riven ost och oregano.
Grädda i 200 grader, ca 30 minuter.
Smaklig måltid!